Jaume Collboni ha explicat, en una entrevista a BTV, que coneixeran la proposta de les ordenances fiscals quan BCNComú les presenti en roda de premsa. Apunta que “a partir del setembre caldria haver-se plantejat amb les esquerres un diàleg diferent, no esperant un contracte d’adhesió, no esperant jo et faig una proposta i tu em dius sí o no, sinó fem-ho junts. El PSC està en la clau de fer-ho junts per possibilitar que la ciutat tingui pressupostos.

Collboni adverteix Colau que “la responsabilitat d’arribar a acords correspon al govern i mai una ciutat com Barcelona no s’ha pogut governar amb menys de 20 regidors”. Especifica que actualment, a l’Ajuntament hi ha 11 regidors a govern i 30 a l’oposició.

Per tal que la proposta del govern tiri endavant cal que s’aprovi, amb caràcter inicial, a la Comissió d’Economia de dimarts. Per tant, tots els grups del consistori hauran de negociar contra rellotge les propostes de Colau perquè es puguin aprovar, de forma definitiva, abans que acabi l’any.