Dos anys després que Ada Colau fos investida per segona vegada com a alcaldessa de Barcelona, s’ha reavivat la polèmica pels vots de Manuel Valls (Barcelona pel Canvi), que, sumats als de BComú i el PSC, van donar l’alcaldia a Colau.

En una entrevista a TVE, el líder socialista a Barcelona, Jaume Collboni, s’ha vantat d’haver negociat amb Valls: “Jo hi vaig tenir a veure, evidentment”. El soci de govern de Colau ha explicat que va negociar “una investidura a canvi d’un govern amb el PSC que s’ocupés dels problemes de la gent i obviés el procés independentista“. Ara bé, hores després de les declaracions de Collboni, la mateixa Ada Colau ha negat cap pacte.

“No hi ha hagut mai cap acord”

Al costat del president de la Generalitat (amb qui l’alcaldessa ha mantingut la primera trobada institucional), Colau ha estat contundent: “No hi ha hagut mai cap acord amb el senyor Valls per a la investidura de Barcelona, ni meu personal ni en l’acord de govern”. A més, la líder dels comuns ha reblat que “la seva influència en aquests dos anys ha estat inexistent en el govern de la ciutat”, fet que al parer de Colau queda “confirmat” per la sortida de Valls de l’Ajuntament.

Maragall i Artadi, sobre el pacte: “Ja ho sabíem”

La polèmica s’ha estès també a altres grups municipals. Ernest Maragall (ERC) ha qüestionat si “algú en tenia algun dubte? Feia falta que Collboni ho digués?”, i també s’ha referit amb to sarcàstic al comiat de Valls: “Quan està convocada la festa de comiat i d’homenatge de Colau i Collboni al senyor Valls?”.

Per la seva banda, Elsa Artadi (Junts) també s’ha expressat en un sentit similar: “Ja ho sabíem, no ha sigut la sorpresa de ningú”. Artadi ha carregat contra el PSC perquè “els socialistes pacten amb qui sigui per tirar endavant iniciatives” i, per això, ha assegurat que el suposat acord entre Collboni i Valls “té molt més a veure amb tenir cadires” que no pas amb fer polítiques.