(ACN) El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que l’economia “mereix” estudiar mesures prèvies abans d’establir noves restriccions horàries en els locals de restauració o activitats culturals o esportives. El primer tinent d’alcalde ha assegurat que l’estat està en un “moment molt crític” de la recuperació i ha defensat la implantació del passaport covid obligatori en interiors per no llastar l’economia.

Collboni ha recordat les taxes de vacunació de l’estat, amb més d’un 90 % de la població crítica vacunada, i ha assegurat que “l’esforç” de la societat durant els darrers mesos “ha de tenir recompensa”. El primer tinent d’alcalde ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del Centre Global d’Excel·lència de Costa Cruceros a Barcelona.

No s’hauria de plantejar cap restricció horària en la restauració ni en cap activitat cultural o esportiva fins que no s’hagi explorat fer el passaport de la covid obligatori per a interiors
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde

D’aquesta manera, Collboni ha valorat la intenció de la Comissió de Salut Pública d’elevar els llindars de risc de contagi de coronavirus a l’estat i tancar la restauració a les 11 de la nit i l’oci nocturn a la una de la matinada.

El govern, per la seva banda, ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) validar l’ús del certificat de la covid per accedir a la restauració, els gimnasos i les residències de gent gran. De moment, només es fa servir per accedir a locals d’oci nocturn i banquets amb ball. La voluntat del govern és que la mesura entri en vigor aquest divendres.