Aquest dilluns el govern municipal portarà a la Comissió d’Urbanisme una mesura que preveu incloure l’obligació que en les noves promocions privades o grans rehabilitacions es reservi el 30 % per a habitatge protegit. D’aquesta manera els habitatges seran propietat d’un privat, però l’Ajuntament tindrà dret preferent a comprar-los. Una mesura que ha criticat durament aquest dissabte el líder socialista, Jaume Collboni.

Els socialistes asseguren que estan a favor de fer més habitatges socials, sempre que no es paralitzi el sector de la construcció. “Ens proposa que secundem la paralització de la construcció de l’habitatge públic i privat. Així no. No permetrem que arrasin amb el sector de la construcció un altra vegada”, ha afirmat Collboni durant l’Escola d’Estiu del PSC.

Collboni ha recordat que Colau va prometre 8.000 habitatges socials nous durant el seu mandat i ha afirmat que està convençut que “marxarà havent-ne fet només 800”. Assegura que durant tres anys el govern dels comuns ha estat incapaç de gestionar la ciutat pel que fa a l’habitatge i “ara s’ha tret de la màniga aquesta proposta”. El líder socialista ha criticat la improvisació de Colau, tot anomenant-la “l’emperadriu del nyap”.

A més, el líder del PSC, Jaume Collboni, ha reivindicat l’agenda social del govern espanyol, en contrast amb un govern de Quim Torra “encallat en el temps i en viatges impossibles” i que, al seu entendre, no acaba de saber que a l’altra banda hi ha qui vol parlar dins de la llei i amb respecte a les institucions democràtiques. El secretari de Política Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha qualificat l’executiu de Pedro Sánchez de “govern de la dignitat” i “de l’esperança”. “És el govern de la dignitat perquè ha tornat un president socialista i Espanya torna a tenir sanitat universal per a tothom. Aquesta és la marca, els senyals, el missatge, el canvi real que molts ciutadans esperaven”, ha reblat Collboni.

Ábalos assegura que lluitarà pel corredor mediterrani 

A l’Escola d’Estiu del PSC també hi ha intervingut el ministre de Foment, José Luis Ábalos, que ha afirmat que lluitarà per construir el corredor mediterrani i per suprimir els peatges a Catalunya quan en finalitzin les concessions. Malgrat tot, ha avisat que per poder-ho fer hauran de guanyar les pròximes eleccions i ha posat d’exemple els peatges de l’AP-7 entre Alacant i Tarragona, que no acaben les concessions fins al desembre del 2019.