En la primera compareixença després del trencament amb Barcelona en Comú, Jaume Collboni ha assegurat que la ruptura del pacte és un error històric que amenaça l’estabilitat de la ciutat i posa en risc projectes clau per a Barcelona. El líder dels socialistes ha carregat contra el moment preelectoral escollit per convocar la consulta i retreu a Colau que no s’hagi posicionat per defensar el pacte de govern. Collboni ha tret pit per la feina feta en l’any i mig que el PSC ha estat al govern, especialment en les àrees cultural, social i econòmica.

Primeres paraules de Jaume Collboni després que les bases de Barcelona en Comú es decantessin per la ruptura del pacte de govern. El líder dels socialistes ha qualificat d’error històric el trencament d’aquest pacte i ha alertat que posarà en perill projectes importants per a la ciutat. Collboni ha carregat contra la consulta convocada a les bases de Barcelona en Comú en un moment que, diu, “no s’entén” i amb una pregunta que, segons el líder dels socialistes estava “dirigida”. Collboni també ha criticat el “silenci incomprensible” de l’alcaldessa, a la qual retreu la falta de posicionament en la consulta.

Collboni ha tret pit per la feina feta en l’any i mig de govern conjunt. Ha assegurat que se sent “orgullós, especialment pel llegat cultural, social i econòmic” que deixen a la ciutat. I ha defensat que en aquest temps han posat “Barcelona per sobre de tot.”

Jaume Collboni assegura que ha defensat amb “convicció i claredat “el pacte de govern que considera era “la solució per a Barcelona”.  I afegeix que ara el que calia era “donar estabilitat a la ciutat i no introduir més inestabilitat”. Collboni creu que ara hi ha un govern trencat i afeblit i desafia a Colau demanant-li què pensa fer i amb qui pensa pactar per poder governar.

El líder municipal dels socialistes diu que té assumit que ara està a l’oposició i assegura que serà  “constructiva i en clau barcelonina”, però no ha aclarit si donarà suport al pressupost municipal.