El líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha dit que veu amb “preocupació” el nou govern socialista a la Moncloa fruit de la moció de cesura a Rajoy pel “retrocés en polítiques econòmiques” que pot representar. Fernández Díaz ha assegurat que amb l’executiu del PP l’atur ha baixat un 35 % a Barcelona i tem que ara els ritmes de creixement econòmic quedin afectats.

Al primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, la votació de la moció de censura l’ha agafat en plena comissió d’estudi sobre la situació econòmica de Barcelona. Pisarello ha dit que els ajuntaments reben amb satisfacció el canvi a la Moncloa perquè “ens hem sentit asfixiats” pel govern del PP. “Queda molt per fer, però el fet que aquesta gent hagi  deixat les institucions ja és un gran pas per a la democràcia”, ha afirmat.

Des del PDeCAT, el portaveu Jaume Ciurana s’ha mostrat satisfet per la caiguda de Mariano Rajoy del poder, però alhora admet que no tenen “cap il·lusió” amb Pedro Sánchez. Al nou president, Ciurana li ha reclamat que alliberi els polítics empresonats, que dialogui amb Catalunya i que accepti que “Barcelona és la capital d’un país que vol decidir el seu futur”.

La regidora de la CUP Maria Rovira ha valorat que la moció de censura s’havia d’haver fet a tot el règim del 78 i que el PSOE n’és un puntal. “No tenim cap esperança que les tornes canviïn”, ha dit Rovira, que ha reclamat al nou executiu espanyol respectar la voluntat de l’1-O. Per la CUP, la mobilització popular és l’única manera de “fer caure el règim del 78”.

La presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, i el líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, han valorat a través de missatges al Twitter el desenllaç de la moció de censura a Mariano Rajoy.