El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, considera que cal un nou alcalde a Barcelona per “tornar a posar la ciutat al lloc que li pertoca” després de quatre anys amb un govern, ha dit el candidat, que ha estat de part: “No volem tornar a tenir un alcalde pendent d’una guerra que no sigui la de la mateixa ciutat”, ha dit Collboni en referència al procés independentista. Per això considera que el vot a la seva candidatura servirà per “girar full del procés independentista”.

Collboni també s’ha erigit com el candidat de “la pluralitat i les solucions” en una festa organitzada aquest dimarts al vespre per la plataforma Compromís per Barcelona, una agrupació que aplega prop de 500 personalitats de la societat civil per donar suport a la candidatura socialista a la ciutat. Entre els assistents, hi ha l’economista Gonzalo Bernardos, que tanca la candidatura socialista; els exalcaldes Joan Clos i Jordi Hereu; l’exdiputada del PSOE Ana Balletbò; l’exdirector de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona Xavier Marcé, el dissenyador Javier Mariscal i l’exrector de la Universitat Pompeu Fabra Josep Joan Moreso, que presideix la plataforma.

En els parlaments, el candidat socialista ha volgut remarcar que, al seu parer, les eleccions municipals del 2019 serviran per decidir “entre un govern proindependència o un govern que es preocupi dels problemes dels barcelonins”, i ha utilitzat un símil aeronàutic per traçar el rumb de Barcelona: “Ha tingut el vent en contra durant anys però ara és l’hora que la ciutat es torni a enlairar“.