El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha proposat la creació d’una renda Barcelona per a famílies en situació de vulnerabilitat per compensar el cost de la vida a la ciutat. L’ajut, que atorgaria l’Ajuntament de Barcelona, vol ser un complement a l’ingrés mínim vital (IMV) i a la renda garantida de ciutadania, i no serà excloent de cap altra prestació municipal. El candidat socialista calcula que se’n poden beneficiar unes 25.500 persones.

Collboni ha fet l’anunci d’aquesta proposta electoral en un acte a la seu del PSC de Barcelona acompanyat del ministre d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá. Segons un estudi de l’Àrea Metropolitana que ha citat el candidat del PSC, el cost de la vida a Barcelona és un 10,2 % més que a ciutats veïnes i és aquest percentatge el que vol cobrir la renda que proposa i preservar el poder adquisitiu de les famílies.

No és una mesura privilegi, volem evitar que les famílies treballadores no es vegin perjudicades pel cost de la vida a Barcelona”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia

Tramitació a les OAC

Per a aquesta renda Barcelona, el PSC preveu destinar uns 40 M € anuals. Collboni ha posat com a exemple el cas d’una família monoparental amb dos fills, que podria rebre un ajut mensual de 100 €. Per a una família de dos adults amb dos infants, es calcula un ajut anual de 1.500 €. Per fer més àgil la tramitació i no sobrecarregar els serveis socials, es planteja que es pugui sol·licitar a les Oficines d’Atenció Ciutadana. Caldria acreditar el cobrament de l’IMV.