JAUME COLLBONI, alcaldable del PSC "Des de les ciutats, i des de Barcelona, tenim la capacitat econòmica, el potencial, la solvència de l'administració, per fer polítiques que creïn ocupació, amb l'objectiu de crear 30.000 llocs de treball, i que això serveixi per fer un creixement que distribueixi aquests beneficis en els sectors socials que han patit més la crisi econòmica."

Jaume Collboni ha detallat aquest dilluns al Col·legi d’Economistes el full de ruta econòmic que implantarà si arriba a l’alcaldia. Un pla que es basa, ha dit, en “reactivar el creixement creant llocs de treball i combatre les desigualtats.

L’alcaldable socialista s’ha compromès a mantenir la solvència de l’Ajuntament (amb un deute inferior al 60% i amb un estalvi brut de com a mínim el 15%) i alhora incrementar les inversions en 440 milions d’euros i crear 30.000 nous llocs de treball. Això, ha dit Collboni, “no és una promesa, és un objectiu factible”.

Collboni ha desgranat algunes propostes concretes per aconseguir aquests llocs de feina: rehabilitar 80.000 habitatges als barris, finalitzar estructures estratègiques com ara l’L9 del metro, impulsar la creació de petites empreses en el sector de les TIC o reduir els impostos municipals per als autònoms.