Parcs tancats

(ACN) Alguns parcs i jardins de Barcelona obriran aquest cap de setmana, mentre que les platges continuaran tancades. Així ho ha anunciat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, en una entrevista a SER Catalunya. Segons ha dit, la platja és un punt de trobada lúdica “molt temptador” i s’ha decidit mantenir-les tancades per evitar “aglomeracions”.

Per contra, sí que s’obriran alguns parcs que fan de corredors, “però no amb criteri general”. L’alcaldessa, Ada Colau, ja havia dit que estudiaven fer-ho en barris que no tenen vies prou amples per caminar amb les distàncies mínimes.

Rebutja rebaixar impostos

A banda, Collboni ha insistit que la resposta a la crisi no pot ser “rebaixar els impostos sense més”. Davant les queixes del Gremi de Restauració per com els afectarà el pla de desconfinament i la taxa de terrasses, Collboni ha assegurat que és “obvi” que en el context actual les terrasses poden donar “més confiança als consumidors”. “En som conscients”, ha dit.

De fet, ha apuntat que l’Ajuntament estudiarà de manera “imminent” les mesures que s’adoptaran a la ciutat, però ha apel·lat a la “responsabilitat” de cada ciutadà i cada restaurador per complir amb les directrius que es marquin des del Govern espanyol per reobrir bars i restaurants mantenint distàncies de seguretat. “No posarem un guàrdia urbà a cada cantonada; fem una crida a la responsabilitat”, ha afegit.

Collboni ha recordat que durant aquests mesos d’estat d’alarma els impostos vinculats a l’activitat econòmica que està aturada –com la taxa de terrasses– ja no s’estan cobrant, motiu pel qual el consistori està ingressant “molt menys”.