El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, no descarta un pacte postelectoral amb Manuel Valls (que té el suport de Cs). “No faré una campanya contra ningú sinó a favor de la ciutat”, ha afirmat Collboni, quan se li ha preguntat en diverses ocasions, i ha dit que farà els pactes segons el programa electoral i que en funció dels resultats “obrarem en conseqüència”. El líder socialista ha explicat que no vol “alimentar trinxeres” com diu que fan altres candidats.

L’alcaldessa i candidata, Ada Colau, va insistir aquest dilluns en la presentació de la llista de BComú si Collboni voldria pactar amb Manuel Valls. Tot i això, el candidat socialista ha dit que la imatge de Valls a la manifestació de diumenge passat a Madrid, al costat de Vox, no ajuda a generar “grans acords de ciutat”. En aquest sentit, Collboni ha dit que en cas que l’extrema dreta irrompi a l’Ajuntament de Barcelona, un fet que creu que pot passar amb Vox, reclama un “cordó sanitari” per aïllar-la.

Cap pista de qui anirà a la llista del PSC

Jaume Collboni ha fet aquestes declaracions en la presentació del llibre ‘Imaginem Barcelona’, que recull converses del candidat amb persones de diversos àmbits. Una de les converses és amb l’exconseller Santi Vila, un dels acusats del judici del procés. Collboni no ha revelat si compta amb Vila per a la llista i ha dit que està “centrat en la seva defensa”. “No estic en moment d’anunciar fitxatges”, ha insistit quan li han demanat també si hi incorporarà Laia Bonet.

“Si hi ha eleccions anticipades, parlarem de Barcelona”

En ser preguntat sobre la possibilitat d’un avançament electoral a l’estat, Jaume Collboni ha dit que la resposta la té el president, Pedro Sánchez. El candidat ha admès que el context polític influirà en el debat de ciutat, però ha defensat que es parli de Barcelona. “Si hi ha eleccions anticipades, la meva obsessió serà parlar de Barcelona”, ha sentenciat Collboni, que ha reclamat que la ciutat no sigui “un camp de batalla de l’independentisme”.