El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha assistit a la conferència que Jaume Collboni ha fet aquesta tarda a la Cambra de Comerç. Un gest que el líder socialista ha agraït i que fa intuir que les negociacions pel pressupost i un possible pacte de govern avancen, tal com ha confirmat el mateix Collboni. A la conferència, ha posat condicions per al pacte: un pla per crear 30.000 llocs de treball els propers cinc anys, i que l'Ajuntament assumeixi el cost de reimplantar la 6a hora a les escoles públiques per fer anglès. El líder del PSC s'ha mostrat optimista per a l'acord i hi veu una lectura més enllà de Barcelona. Jaume Collboni, president del Grup Municipal del PSC: "Estem a l'era, i qui no se n'ha assabentat ja se n'assabentarà, dels pactes i de les coalicions; si no, no ens en sortirem. Estem pel pacte, estem per buscar el pacte, per consolidar el canvi que es va votar a la ciutat el mes de maig, perquè aquest acord pot ser un acord de referència a altres llocs de l'estat." Preguntat per si sobre la taula de negociacions ja ha començat un repartiment de carteres, Collboni ha respost això. Jaume Collboni, president del Grup Municipal del PSC: "Miri, l'hi diré així de clar: jo no faré com Pablo Iglesias. Crec que primer s'ha de parlar de política i després de polítics." Collboni ha reiterat l'aposta per connectar els dos tramvies, però ha admès que el traçat per la Diagonal no és un dogma pel PSC.

“Estem a l’era dels pactes i de les coalicions, si no, no ens en sortirem”, ha sentenciat Jaume Collboni. En una conferència a la Llotja de Mar, el líder socialista ha explicat que les negociacions per al pressupost municipal continuen obertes i, malgrat admetre que “hi ha molt camí per recórrer”, ha dit que “parlem més de política que no de polítics”.

Collboni ha assegurat que el PSC està fent “un esforç d’aproximació” al govern d’Ada Colau i que vol “consolidar el canvi” que es va votar a les eleccions municipals. El president del Grup Municipal del PSC ha dit que un possible pacte de govern “pot ser un acord de referència en altres llocs de l’estat”.

A la conferència, Jaume Collboni ha posat noves condicions sobre la taula per negociar el pressupost i un possible pacte de govern. El líder socialista ha dit que una de les seves “obsessions” és crear ocupació, i per això ha demanat aplicar el Pla Barcelona Treball, amb què pretén crear 30.000 llocs de treball en els propers 5 anys. “Barcelona ho pot fer”, ha assegurat, amb un impuls a la petita economia, un model econòmic diversificat i “amb les regles clares”.

Collboni també ha apostat per un urbanisme “social”, en la línia de l’anunciat Pla de barris, i ha reclamat que l’Ajuntament assumeixi el cost d‘implantar de nou la sisena hora a les escoles públiques de la ciutat per destinar-la a anglès. Jaume Collboni ha confessat que la connexió del tramvia per la Diagonal no és “un dogma” pel PSC.