El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha evitat respondre a Xavier Trias sobre una possible sociovergència per a les eleccions municipals del 2023, un escenari que el mateix Trias va plantejar en una entrevista al ‘bàsics’ de betevé. El també líder del PSC a la ciutat ha dit que “ara és temps de governar i no de fer especulacions“, i ha afegit que el debat “ha de ser sobre el futur de la ciutat, no sobre el futur dels candidats, ni coalicions ni pactes”.

“La ciutadania ens vol veure fent feina, no precampanya”

El socialista ha replicat que governaran “fins a l’últim dia perquè la ciutadania ens vol veure fent feina i no fent ja precampanya electoral”. I en aquest sentit ha prioritzat resoldre els problemes que hi haurà aquesta tardor, amb la pujada dels preus de la cistella de la compra i del gas.

El cert és que ni Trias ni Collboni són ara per ara candidats oficials dels seus partits per als comicis de l’any que ve. Tot i això, Collboni ja ha mostrat la seva intenció de presentar-se com a alcaldable pel PSC, mentre que Xavier Trias està estudiant seriosament la possibilitat de tornar.