El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat que el govern municipal no preveu l’escenari que ERC voti en contra del pressupost del 2022 a l’Ajuntament de Barcelona. Aquest dijous, el republicà Ernest Maragall va anunciar el no als comptes i va reclamar-ne un canvi d’orientació. En declaracions a betevé, Collboni ha dit que aquest anunci “forma part del ball previ” a les negociacions del pressupost, i ha reiterat que ERC és el soci preferent del govern municipal per als comptes.

No preveiem l’escenari d’un no d’ERC al pressupost; hi ha d’haver diàleg i negociació amb aquest i altres grups
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde

Collboni ha explicat que la proposta de pressupost que ha presentat el govern municipal “busca preferentment l’acord amb ERC”, l’únic grup que ha votat a favor dels comptes del 2020 i del 2021. “En seguirem parlant”, ha dit el primer tinent d’alcalde, que ha afegit que Esquerra no és l’únic grup que pot donar suport al pressupost i que la intenció de l’executiu municipal és parlar amb tothom.

Precisament, aquest dijous, es va lliurar a l’oposició el detall dels comptes, partida per partida. Pugen a 3.400 M € i preveuen més de 750 M € en inversions, dels quals n’hi ha 200 sense assignar per negociar-ne la destinació amb els grups. En la llista d’inversions previstes hi ha obres destacades com la reforma de la via Laietana, les superilles o la connexió del tramvia per la Diagonal.