El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat que el govern municipal no preveu l’escenari que ERC voti en contra del pressupost del 2022 a l’Ajuntament de Barcelona. Aquest dijous, el republicà Ernest Maragall va anunciar el no als comptes i va reclamar-ne un canvi d’orientació. En declaracions a betevé, Collboni ha dit que aquest anunci “forma part del ball previ” a les negociacions del pressupost, i ha reiterat que ERC és el soci preferent del govern municipal per als comptes.

No preveiem l’escenari d’un no d’ERC al pressupost; hi ha d’haver diàleg i negociació amb aquest i altres grups
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde
Maragall diu no al pressupost del 2022 però s’obre a negociar-lo

Collboni ha explicat que la proposta de pressupost que ha presentat el govern municipal “busca preferentment l’acord amb ERC”, l’únic grup que ha votat a favor dels comptes del 2020 i del 2021. “En seguirem parlant”, ha dit el primer tinent d’alcalde, que ha afegit que Esquerra no és l’únic grup que pot donar suport al pressupost i que la intenció de l’executiu municipal és parlar amb tothom.

Precisament, aquest dijous, es va lliurar a l’oposició el detall dels comptes, partida per partida. Pugen a 3.400 M € i preveuen més de 750 M € en inversions, dels quals n’hi ha 200 sense assignar per negociar-ne la destinació amb els grups. En la llista d’inversions previstes hi ha obres destacades com la reforma de la via Laietana, les superilles o la connexió del tramvia per la Diagonal.