Una dona i els seus dos fills han mort aquest dijous en un incendi que s’ha declarat en el seu habitatge del número 140 de la riera Blanca, a l’Hospitalet de Llobregat, a la frontera amb Barcelona. Un dels menors, un nen de tres anys, ha mort a conseqüència de l’incendi, mentre que l’altre, una nena de tres mesos, ha estat traslladada en situació molt crítica a l’Hospital Sant Joan de Déu, on ha mort una estona més tard, després de practicar-li maniobres de reanimació.

En el pis hi vivien cinc persones, tres dones i dos menors. Els bombers han pogut evacuar dues dones, que han estat traslladades a l’Hospital Sant Joan de Déu en estat lleu.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Així ha estat el rescat de l’incendi a l’Hospitalet de Llobregat” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/incendi-hospitalet-llobregat-imatges/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Els Bombers han rebut l’avís a les 6.40 h i hi han arribat al cap de vuit minuts, ja que el parc està a prop del pis afectat. Segons ha explicat el cap d’intervenció del cos, Santi Lleonart, han aconseguit estabilitzar el foc en 30 minuts. Ha explicat que s’ha propagat molt ràpidament i ha cremat amb molta virulència. De fet, ha dit que els ha estat complicat arribar a la zona central del foc.

Finestra incendi Riera Blanca

Segons el bomber, es tracta d’un habitatge petit on hi havia molts matalassos, mobles i roba acumulada que han ajudat que es propagués el foc. El pis ha quedat totalment cremat. Pel que fa a l’edifici, el cap de guàrdia dels Bombers ha afirmat que no hi ha afectacions estructurals. Per això, tots els veïns dels pisos inferiors al sinistrat que han estat desallotjats ja poden tornar a casa, excepte els del pis afectat per l’incendi. En canvi, els veïns dels pisos superiors han estat confinats fins a finalitzar les tasques judicials.

Cap dels veïns ha resultat ferit. També s’està oferint atenció psicològica als familiars.

Els Mossos investiguen el foc

De moment, es desconeixen les causes del foc. L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, ha apuntat a través de Twitter que podria ser per la sobrecàrrega d’un endoll. En la mateixa línia s’ha pronunciat el conseller d’Interior, Miquel Buch, qui assegura que el problema elèctric és la principal hipòtesi amb la qual es treballa però que en tot cas la investigació continua en marxa. En tot cas, el primer tinent d’alcalde de l’Hospitalet, Fran Belver, ha deixat clar que el subministrament elèctric estava donat d’alta correctament i que els residents hi vivien amb un contracte de lloguer.

L’Ajuntament ha decretat tres dies de dol oficial en senyal de record a les tres víctimes. També ofereixen a familiars i veïns de l’edifici afectat un allotjament temporal en cas que el necessitin.

Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de la investigació i han fet una inspecció ocular un cop els Bombers han finalitzat les tasques d’extinció. Fins al lloc dels fets s’hi han traslladat set dotacions dels Bombers i vuit més del SEM, entre les quals també la unitat pediàtrica, així com patrulles dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local.