Jaume Collboni Besòs Maresme
Foto: PSC Barcelona

(EFE) El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha reclamat més inversió a la Generalitat de Catalunya per “dignificar” les cases de veïns de barris com el del Besòs i el Maresme. El socialista ha fet aquesta demanada durant una visita al CAP Besòs, que s’ampliarà ben aviat.

En relació amb les mancances històriques d’aquest barri, el líder del PSC a Barcelona ha advertit el govern català que “la millor forma per combatre els populismes i la ultradreta és invertir en els barris que ho necessiten”.

La millor forma per combatre els populismes i la ultradreta és invertir en els barris que ho necessiten
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona

En aquestes declaracions, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona ha estat acompanyat pel líder del PSC i cap de l’oposició a Catalunya, Salvador Illa.

Implicació per posar fi a les ocupacions

Jaume Collboni ha contraposat l’actitud del govern autonòmic amb la del govern municipal actual, liderat per l’alcaldessa, Ada Colau, que, segons el socialista, ha parat més atenció a la zona del Besòs i el Maresme que en mandats anteriors. El tinent d’alcalde ha insistit en la urgència que el govern de la Generalitat s’hi impliqui perquè l’esforç que està fent l’Ajuntament no és suficient per cobrir totes les necessitats dels veïns d’aquest barri, amb un alt índex d’ocupacions conflictives.

En aquesta línia, el regidor socialista ha demanat a la Generalitat que “assumeixi la part que li toca”. També ha assenyalat que Barcelona està per sota de la resta de Catalunya en inversió autonòmica en matèria d’habitatge, tot i la degradació d’algunes zones.