El govern municipal assegura que el decret llei que s’ha tombat al Congrés dels Diputats i que permetia als ajuntaments fer ús dels superàvits d’anys anteriors ha fet perdre a Barcelona 100 M €. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha acusat l’oposició de tenir “una actitud irresponsable i decebedora”. “Un tret al peu al municipalisme: avui han volat 100 M € per a Barcelona”, ha sentenciat.

Aquests 100 M € surten del fons de 3.000 M € per als ajuntaments que a l’últim minut van pactar Podem, els comuns i el Ministeri d’Hisenda. Uns diners a fons perdut sense que fos necessari que els consistoris haguéssin de cedir els superàvits. “Va arribar tard [l’acord], però els partits han fet perdre molts diners als ajuntaments”, ha reblat el regidor Jordi Martí.

El responsable del pressupost municipal ha assegurat que, com ja es preveia, aquest 2020 els comptes tancaran amb dèficit si no es pot fer servir els romanents, però no ha concretat la xifra. Martí sí que ha aventurat conseqüències per al pressupost del 2021 que ara s’haurà de començar a negociar amb l’oposició. Tant Martí com Collboni confien que l’Estat obri una nova negociació per al finançament local.