JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "Els grans temes de la ciutat han de ser acordats per les àmplies majories possibles dins de l'Ajuntament, amb això que s'ha vingut a dir geometria variable que, com ja es va veure en el plenari d'ahir, és possible i és bo." MIQUEL ICETA, primer secretari del PSC "Hi haurà pressupostos i estava cantat perquè aquest "és que" del referèndum era per a ells inescapable i això ens porta a la definició del que és la situació política catalana. Estem governats per una coalició molt inestable que està unida per un objectiu impossible."

Sota el lema “Som Barcelona, som moviment”, la Federació del PSC a Barcelona està celebrant aquest dissabte el seu XIIè Congrés. Durant l’acte, s’ha ratificat Ferran Pedret com a primer secretari del partit a Barcelona i al finl del dia s’haurà escollit la nova executiva. El congrés, que s’ha celebrat a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació, ha aplegat 158 delegats territorials, als quals s’han sumat convidats, militants i representants d’entitats. En total, s’hi han aplegat 350 persones.

La inauguració ha estat a càrrec del líder municipal del PSC, i segon tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que ha s’ha referit a l’entrada del PSC al govern com a un compromís per evitar que hi hagi un bloqueig a Barcelona. En aquest sentit, ha instat a les àmplies majories d’esquerres a arribar acord per als “grans temes de ciutat” i fer possible “la geometria variable”. Ho ha dit en referència al ple de divendres, on es va arribar a acords amb Esquerra pel PEUAT i amb Convergència i Ciutadans pel pla d’Habitatge.

En el congrés dels socialistes també hi ha hagut referències als pressupostos de la Generalitat. El primer secretari, Miquel Iceta, ha aprofitat dit que el “sí” de la CUP als comptes “estava cantat”. Ha afegit dit que l’acord era previsible estant sobre la taula el referèndum, el qual ha dit és “un objectiu impossible”.