El plenari d’ahir va servir perquè l’oposició aprovés portar als tribunals la reclamació del deute pendent de la Generalitat. Tot i així, l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, s’hi mostra escèptic i creu que això no passarà. Ha qualificat l’actitud de l’alcalde Xavier Trias de “supeditació i subordinació davant del govern de la Generalitat”. Collboni ha assegurat que el cobrament d’aquest deute serviria per tirar endavant els equipaments socials que tant necessita la ciutat. Un fet que també ha criticat de Trias, dient que sembla que no vulgui veure les desigualtats socials que pateix la ciutat.

El president de la Federació de Barcelona del PSC també ha aprofitat per parlar sobre el cas 4-F i la presumpta agressió dels Mossos d’Esquadra a un jove a Santa Caterina. Respecte al primer cas, ha dit que, tot i l’esperança comuna dels partits a esclarir el fets, el cert és que alguns probablement no accedeixen a fer una declaració conjunta per “por”. Collboni s’ha referit al cas de ‘Ciutat morta’ donant suport al fet que es faci justícia, però sense perdre el respecte a les institucions.

L’alcaldable també s’ha pronunciat sobre l’oferiment a Jordi Martí d’ocupar el número dos de la llista que ha fet ERC. Després que l’actual portaveu del Moviment d’Esquerres (MES) rebutgés l’oferta, Collboni no n’ha volgut fer cap valoració, però sí que ha dit que donar suport i votar ERC és donar suport a Trias i a CiU. Collboni ha fet un paral·lelisme amb el pacte que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha signat amb el líder d’ERC, Oriol Junqueras.