El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha demanat aquest dissabte al matí a l’alcaldessa Ada Colau que no l’alliçoni sobre possibles pactes postelectorals. “De lliçons, les justes”, ha dit Collboni en resposta a les declaracions de Colau en una entrevista al diari ‘La Vanguardia’ en què ha retret a PSC i ERC que hagin “obert la porta” a pactar amb Trias. El candidat socialista ha defensat que “per donar lliçons hi ha d’haver un comportament coherent” i ha recordat a Colau que “no ha pactat una vegada amb la dreta, sinó dues”.

Jaume Collboni ha assegurat que, a més de “l’acord” amb Valls per a la investidura, Colau també va arribar a un acord amb Trias durant el dinar cordial que tots dos van tenir després que el candidat de Junts anunciés la seva candidatura. Segons Collboni, el dinar va tenir com a objectiu “vetar el pas del PSC a la victòria electoral”.

Insta a escollir entre les superilles de l’Eixample o l’L9

D’altra banda, Collboni també s’ha referit a la manifestació prevista per a aquest dissabte a Barcelona —en què està prevista la participació dels comuns— en contra dels projectes del Hard Rock, l’ampliació de l’aeroport i el Quart Cinturó.

Collboni ha defensat la posició del PSC amb les grans infraestructures i ha interpel·lat a la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, sobre les superilles de l’Eixample. Segons el candidat socialista, la implementació d’aquests 22 eixos en aquest districte tindran un cost de 1.100 milions d’euros, mentre que acabar la línia 9 del metro en costa 1.000. “Es tracta de decidir”, ha dit Collboni, tot remarcant que fer aquesta inversió a l’Eixample deixa “sense inversions” la resta de la ciutat.