El primer tinent d’alcalde i líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha criticat les presses de l’alcaldessa, Ada Colau, i del president del Grup Municipal d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, per ser candidats a l’alcaldia de Barcelona de les properes eleccions municipals del 2023. Colau va acceptar optar-hi per tercera vegada la setmana passada i Maragall ha estat proclamat candidat dels republicans aquest dissabte al matí. En un acte a la seu del PSC a Barcelona, Collboni ha assegurat que “no permetrà que Barcelona perdi un any sencer per culpa dels nervis electorals“.

Collboni ha defensat que Barcelona necessita ara estar més pendent “dels reptes i problemes de la gent del carrer” i no pas de les eleccions, després de preguntar a Colau si farà de candidata o d’alcaldessa i demanar-li “responsabilitat“. El líder del PSC a Barcelona ha reiterat que la màxima de la formació és “governar fins al final” perquè, ha dit, “els ciutadans necessiten solucions per a la mobilitat, la seguretat o la neteja”.

Crítiques a Maragall per “estar tres anys desaparegut”

El primer tinent d’alcalde també ha criticat la proclamació de Maragall com a candidat dels republicans a les municipals del 2023, que s’ha anunciat aquest dissabte en un acte polític al recinte firal de Montjuïc. Collboni ha assegurat que Maragall “ha estat tres anys desaparegut mentre travessem un dels pitjors moments de la nostra història com a ciutat i com a país” i ha denunciat falta d’implicació del líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona.

El socialista ha exhalat que Maragall “està subordinant la ciutat als interessos dels partits independentistes” i que “pretén ser el delegat de la Generalitat a Barcelona“.

També ha estat crític amb què “no hàgim sabut” l’opinió de Maragall sobre com sortir dels estralls de la pandèmia, sobre l’ampliació de l’aeroport o “què defensa en la reforma de la ronda de Sant Antoni”. “Avui podrem saber què pot oferir-nos per als quatre propers anys que no hagi pogut fer en els 50 anys que porta en política“, ha sentenciat Collboni.

La resposta de Martí: “Candidat amb tremolor de cames”

La resposta a les al·lusions directes a l’alcaldessa, Ada Colau, no s’han fet esperar. El tinent d’alcalde de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí, ha assegurat que Colau “farà d’alcaldessa fins al dia de les eleccions”. Però no ho ha deixat aquí. Martí ha etzibat que “altres fan d’aspirants a candidat amb tremolor de cames“.