El primer tinent d’alcalde i líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que repetirà com a candidat a les eleccions municipals del 2023 i creu que serà “el candidat únic” dels socialistes. “Hi ha un consens ampli dins del partit perquè sigui el candidat”, ha afirmat Collboni en una entrevista al programa ‘Cafè d’idees’ de TVE. D’aquesta manera, ha tret importància als rumors que situen Salvador Illa com a possible alcaldable. Collboni ha dit que Illa serà escollit primer secretari del PSC i, com a tal, serà candidat a la Generalitat.

A l’entrevista, Jaume Collboni ha afegit que acabarà el mandat en el govern municipal que comparteix amb Ada Colau perquè “és el que van votar els ciutadans”. També ha admès que tots els governs de coalició tenen “diferències i tensions”, però ha afegit que en el cas de l’executiu de Barcelona “té la gran responsabilitat de governar la ciutat”. El primer tinent d’alcalde ha defensat que les municipals del 2023 encara queden molt lluny i que està centrat a “sortir de la crisi i reactivar l’economia”.

Suport a l’Hermitage i ampliar l’aeroport

Sobre el museu Hermitage a Barcelona, Collboni ha reiterat el suport al projecte -que va evidenciar amb una carta als promotors-, ha lamentat la judicialització del cas i ha defensat que encara el veu “recuperable”. Collboni també s’ha mostrat favorable a l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat perquè la capital catalana estigui connectada amb l'”avantguarda, la innovació i el turisme de qualitat” i preveu que d’aquí a cinc anys es tornarà a posar sobre la taula.

Precisament, de viatge oficial a la cimera climàtica COP26, a Glasgow, l’alcaldessa, Ada Colau, ha defensat centrar les inversions en el transport públic i no a ampliar l’aeroport.