El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha compromès a tenir enllestida la reforma de la Rambla abans que acabi el proper mandat si guanya les eleccions municipals 2023. Per fer-ho, Collboni proposa la creació d’un comissionat específic que s’encarregui de liderar-ne la transformació. Ho ha explicat aquest diumenge al matí en un acte de partit al Centre Sant Pere 1892, on a Collboni l’ha acompanyat el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, qui vol que sigui el regidor de Ciutat Vella si guanya els comicis del maig. Ambdós han recalcat la necessitat que la Rambla no només vagi acompanyada d’una transformació física, sinó que també en canviïn els seus usos.

Collboni vol liderar una transformació a Ciutat Vella

L’alcaldable socialista ha explicat que vol centrar esforços al districte de Ciutat Vella per recuperar el que considera és “el cor de la ciutat”. Collboni ha reivindicat tirar endavant un pacte al districte emmirallant-se en l’estil Pasqual Maragall de finals dels anys 80. Llavors, l’exalcalde de Barcelona, ha explicat Collboni, va asseure’s amb les diferents associacions de Ciutat Vella per escoltar-les i saber què necessitava el districte per sortir de la crisi “de seguretat i de gana” en què estava immers a l’època de la transició.

Hem de reflotar, rellançar i dignificar la vida de la gent que viu als barris de Ciutat Vella, i es pot fer”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona.

Collboni assegura que posarà els recursos que calen per tirar endavant la transformació amb la posada en marxa d’una nova agència de gestió del districte —un consorci públic amb participació privada— inspirat en l’antiga Foment de Ciutat Vella.

Juntament amb Albert Batlle, situen la nova Rambla i la nova via Laietana (les dues en construcció) com una oportunitat per tornar a cridar l’atenció dels barcelonins i de les empreses.

Reforç de la seguretat

Per la seva banda, Albert Batlle ha recalcat que cal seguir reforçant la seguretat als quatre barris de Ciutat Vella. “Construir seguretat i convivència és tenir carrers i places netes i endreçades i plenes de vida comercial, i que la gent de Barcelona hi torni a passejar”.

Sobre possibles pactes postelectorals

Jaume Collboni també s’ha referit “a les polèmiques”, ha dit, que hi ha darrerament al voltant dels possibles suports postelecorals. “Jo ja em perdo”, ha confessat Collboni, que assegura només treure una reflexió de tot plegat: “Que tothom vol pactar amb nosaltres”, ha afirmat. Collboni ha demanat a la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, i al candidat d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, que que facin política “amb una certa autoritat moral”.