El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat més policia, més neteja i més transport públic als punts més tensionats pel turisme. Collboni ho ha dit després de les queixes d’entitats i veïns de barris com la Barceloneta, que han encès les alarmes pel boom de l’arribada de turistes a la ciutat i pels problemes que se’n deriven, com les molèsties pels bicitaxis.

Malgrat que tant aquests veïns com el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa (dels comuns), han apostat per limitar l’accés de visitants a determinats espais de Barcelona, el socialista Jaume Collboni ha sostingut que “reduir el nombre de visitants no és la solució” perquè defensa que és un sector imprescindible de l’economia barcelonina. Collboni considera que “cal diversificar, desestacionalitzar i descentralitzar el turisme”.

De fet, la regidoria de Turisme de l’Ajuntament (que depèn del PSC) ja fa mesos que treballa per crear “noves centralitats” allunyades del centre de la ciutat per minimitzar l’impacte del turisme massiu.

Campanya per fomentar el turisme científic

Precisament per mirar de descentralitzar l’arribada dels turistes, aquest dimarts Turisme de Barcelona ha presentat i ha engegat una campanya per oferir recorreguts als visitants pels equipaments científics i tecnològics de la ciutat. “Atraure turisme científic és més difícil que dur turisme a la Rambla, però ho hem de treballar”, ha reblat el president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres.

Entre els equipaments que s’han inclòs als recorreguts científics hi ha el Parc de Recerca Biomèdica (on s’ha fet la presentació de la campanya), l’Observatori Fabra o el CosmoCaixa. En total, n’hi ha 46 de Barcelona i la intenció és, en un futur, sumar-ne més també de l’àrea metropolitana.