Tot i que continua el degoteig de baixes del Mobile World Congress, la darrera de Samsung, l’Ajuntament confia plenament en la celebració del congrés. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, és contundent: “El Mobile es farà”. Assegura que “és un èxit rotund per la ciutat que es pugui fer”, i ho atribueix a la determinació de tots els actors implicats, tant el GSMA, com el Govern espanyol, la Generalitat i l’Ajuntament.

Durant les últimes setmanes, algunes empreses han anunciat que no participaran presencialment en aquesta edició del Mobile. Entre les baixes hi ha companyies com Google Sony, Nokia, Ericsson, Oracle i Facebook, entre d’altres.

“És important que Barcelona no s’aturi”

Collboni reconeix que “no serà un congrés normal” per les restriccions de mobilitat que encara estaran en vigor quan se celebri, a finals de juny. Tot i això, ha destacat que és important que la ciutat “no s’aturi” i que es reactivin els congressos en la mesura que això sigui possible. Considera important que la ciutat s’avanci en la reactivació econòmica. “Quan més temps triguem, més risc per les empreses i el treball”, recorda.

El primer tinent d’alcalde també ha defensat la presencialitat de les fires com a punt de trobada que facilita els negocis i poder arribar a acords.