L’alcaldessa, Ada Colau, ha visitat aquest dimecres l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell al Centre Penitenciari Mas d’Enric, al Catllar, Tarragona. Colau ha reiterat que la presó preventiva dels líders independentistes és un “abús absolut”, que els presos arriben al judici en una “situació d’injustícia i amb acusacions infundades”, i que Barcelona no en quedarà al marge.

Un missatge que ja va transmetre divendres passat, 11 de gener, quan Colau va reunir-se amb els polítics independentistes al Centre Penitenciari Lledoners. Després de la trobada, va anunciar que l’Ajuntament de Barcelona portarà una declaració institucional de rebuig al judici del procés al proper ple, el 25 de gener.

Forcadell, a punt pel judici

Colau ha assegurat que Carme Forcadell té ganes que comenci el judici perquè s’escolti la seva veu. L’expresidenta del Parlament li ha traslladat que ha arribat el moment de “parlar dels fets provats” per demostrar que les acusacions de sedició i rebel·lió no tenen cap fonament. L’alcaldessa ja va visitar l’expresidenta del Parlament l’octubre passat. Colau ha confirmat que aquest dimecres visitarà Dolors Bassa a la presó de Figueres.

L’alcaldessa testificarà l’1-O si li demanen

L’alcaldessa també ha afirmat que no té cap inconvenient a testificar en el judici de l’1-O si així li ho requereixen, però ha volgut deixar que és una anomalia democràtica que Vox, un partit d’ultra dreta sigui acusació en el judici de l’1 d’octubre. Colau ha criticat a més que l’acusació d’un partit feixista en aquest procés en un context de campanya electoral.

Solidaritat amb els alcaldes detinguts

A la sortida de l’entrevista amb Forcadell, Colau també ha expressat el seu suport als alcaldes de Celrà i Verges que han estat detinguts aquest dimecres per la Policia Nacional a causa de l’ocupació de les vies del tren de l’AVE a l’estació de Girona durant el primer aniversari de l’1 d’octubre. Les detencions també han alterat la Comissió de Presidència a l’Ajuntament. La CUP, ERC i el PDeCAT han abandonat la sessió de control a la tasca del govern per denunicar la situació.