L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet un primer balanç de les destrosses que es van produir aquest dimarts a la nit durant els aldarulls posteriors a la concentració en suport de Hasél. En una entrevista a RAC1, Colau ha explicat que es van cremar 50 contenidors, que tenen un cost de 70.000 euros. L’Ajuntament, segons ha explicat, ja havia retirat un centenar de contenidors abans de començar la manifestació com a mesura preventiva.

L’alcaldessa ha lamentat els incidents. “La violència no és el camí. Els aldarulls no serviran perquè surti de la presó”, ha assegurat. Colau ha volgut separar la manifestació de suport a Hasél, que es va fer de manera pacífica, dels aldarulls posteriors. En aquest sentit, demana a “totes les forces polítiques que tenen responsabilitat” que es pugui donar una resposta al malestar social, de crisi generalitzada i al fet “greu” de falta de lliberat d’expressió, i d’esgotament per la pandèmia.

Confia en un indult per la via d’urgència

L’alcaldessa demana que es pugui tramitar per la via d’urgència l’indult de Hasél, que Podem va registrar aquest dimarts. També recorda que s’ha començat la tramitació de la reforma del Codi penal. Colau, però, lamenta que les reformes legsilatives siguin “més lentes del que voldríem”. “Per rapejar no s’ha d’entrar a la presó”, sentencia.

Batlle: “No permetrem que la ciutat sigui un espai de violència”

El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha condemnat els aldarulls que, diu, són “inadmissibles”. Considera que els fets violents que s’han produït “no tenen res a veure amb el legítim dret de protesta”. Batlle ha dit que l’Ajuntament està compromès a “combatre les violències a la ciutat”. “No permetrem, ni hauríem de permetre, que sigui un espai de violència”, ha assegurat. També ha felicitat les forces de seguretat, Bombers, dels Serveis d’Emergències Mèdiques i de la neteja, que han aconseguit que “al cap d’unes hores Barcelona torni a estar a disposició dels ciutadans”. Tot i aquest esforç, però, les destrosses encara són molt visibles aquest dimecres al matí.