L’alcaldessa, Ada Colau, ha qualificat l’anunci dels indults als presos independentistes que ha fet Pedro Sánchez al Liceu de “molt bona notícia i molt esperada”. Colau ha recordat que aquesta és justament el parer que han defensat els comuns des de fa anys. Davant d’això, celebra que el partit socialista “s’hagi mogut de posició”, i hagi situat els indults com un primer pas per seguir avançant cap a la resolució del conflicte polític amb Catalunya des del diàleg.

Per Colau, també és important que Sánchez hagi volgut donar aquest missatge a l’Estat espanyol des de Barcelona. “Ara per fi veiem una llum”, ha assegurat l’alcaldessa, que destaca que el missatge del president de no repetir errors del passat “fa dos anys era impensable”. Tot i que reconeix que a Catalunya els indults poden semblar insuficients, considera que demostren clarament que s’han deixat enrere “els temps foscos del PP“. “Per fi arriben els indults com un primer pas cap a la desjudicialització, el diàleg i la democràcia”, ha exclamat.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha estat una de les assistents destacades de la conferència de Pedro Sánchez. En canvi, a l’acte no hi ha assistit cap membre del govern de la Generalitat: ni el president, Pere Aragonès; ni el vicepresident, Jordi Puigneró, i tampoc la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Al carrer, centenars de persones s’han manifestat contra l’acte organitzat per Sánchez.