L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que la investigació periodística internacional sobre la manera de funcionar d’Uber, el que s’ha difós com a Ubergate, l’ha escandalitzada però no l’ha sorpresa, perquè “vam ser els primers que el 2015 vam denunciar que hi ha pirates que aprofiten l’economia global per escaquejar-se, no pagar impostos i fer competència deslleial”. Colau ha acusat aquesta i altres plataformes digitals de “disfressar-se d’agrupacions de petits autònoms”.

“Un problema de competència deslleial i de mobilitat”

Segons l’alcaldessa, el problema de la implantació d’Uber a Barcelona i l’àrea metropolitana va més enllà de la qüestió econòmica: “No només és un cas de competència deslleial al taxi sinó que també provoquen un problema de mobilitat, de caos, d’excés de vehicles circulant i contaminant”.

Què és l’Ubergate? Els documents secrets d’Uber que han indignat el sector del taxi

Colau ha insistit que l’Ajuntament “no està en contra dels VTC entesos com a vehicles amb conductor que es puguin fer servir en moments puntuals sinó dels que funcionen com a taxi encobert sense complir normativa ni pagar impostos”. L’alcaldessa ha reclamat a Europa un marc normatiu “que distingeixi entre la lliure competència i la competència deslleial i que protegeixi els que ho fan bé, els taxistes, que paguen impostos i compleixen la normativa”.