El secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Sergi Miquel, reelegit aquest dissabte en el XIX congrés de l’organització juvenil, ha comparat l’alcaldessa Ada Colau amb el president dels EUA, Donald Trump, i la líder de la ultradreta francesa, Marine Le Pen, per “populistes”.

Tot i que Sergi Miquel no ha fet aquesta comparació de forma explícita, ha acompanyat el seu discurs amb imatges dels tres representants polítics projectades a darrere seu en una pantalla gran. El líder de les joventuts del PDECat ha expressat que cal combatre els moviments populistes, ja que, ha dit, fomenten “el rancor i l’odi”. Ho ha fet en la clausura del XIX congrés de  la JNC, que s’ha fet aquest cap de setmana a Vilanova i la Geltrú.
Segons Miquel, els tres líders polítics formen part d’un “populisme” que, ha afirmat, amenaça la societat actual i s’ha refermat a barrar el pas a aquesta manera de fer política. Al discurs ha volgut deixar clar que, “mai”, des de les joventuts del PDECat, abraçaran el socialisme, ja que consideren que pot portar conseqüències que “acostumen a anar en detriment de la llibertat”.