Després de fer quatre hores de cua, l’alcaldessa ha votat a l’Institut la Sedeta, on els voluntaris han permès a Colau entrar perquè pogués marxar a analitzar la situació que viu la ciutat aquest diumenge. “Malgrat aquesta situació de setge, he pogut votar”, ha dit Colau, que ha denunciat “una agressió sense precedents” per part de la policia espanyola a les ordres, ha dit, del president Mariano Rajoy. L’alcaldessa ha exigit “que s’aturi la violència policial” i ha interpel·lat la resta de forces polítiques perquè contribueixin a canviar la situació.

L’exalcalde Xavier Trias ha votat a la seu del Departament d’Ensenyament i ha criticat que el Govern espanyol obligui els policies a actuar amb contundència contra “una cosa tan pacífica com és anar a votar”. “Fan el ridícul”, ha sentenciat Trias. El líder d’ERC, Alfred Bosch, ha votat aquest diumenge a la tarda a l’Escola Drassanes. Bosch ha qualificat l’actuació de la Policia Nacional de “molt lamentable” i ha exigit “seny” a l’executiu espanyol. “Estem retrocedint a èpoques que no ens podíem imaginar que coses així tornarien a passar”, ha afirmat.

María José Lecha (CUP) s’ha concentrat a les portes de l’Escola Mireia, on li tocava votar des de la matinada. La líder municipal de la CUP ha dit que s’hi estarà “fins aconseguir votar o fins que vinguin les forces de l’ordre repressives”. D’altra banda, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha publicat una foto al seu perfil de Twitter en què explica que ha votat “indignat i amb tristor”, però “amb molt d’orgull” per la gent que fa front pacíficament a “la prepotència”.

 

Pel que fa als altres líders que no han anat a votar, el segon tinent d’alcalde i president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha denunciat en un tuit l’actuació policial i ha reclamat la dimissió del president espanyol, Mariano Rajoy. “Carregar contra ciutadans concentrats pacíficament és inadmissible i innecessari”, ha sentenciat Collboni.

 

Des del PP, la portaveu municipal Àngels Esteller ha afirmat que els responsables de tot el que ha passat a la ciutat són els que han posat les urnes als col·legis electorals i ha justificat l’actuació policial. “La policia està fent la feina que li ha manat un jutge”, ha dit Esteller, que ha criticat que el president de la Generalitat utilitzi la gent “com a escuts humans”.