L’alcaldessa, Ada Colau, suspèn en la valoració que els barcelonins fan dels líders polítics municipals. El Baròmetre semestral de l’Ajuntament de Barcelona li atorga un 4,1, la nota més baixa des que és alcaldessa. Colau, de fet, ha rebut un suspens des de l’enquesta del desembre del 2019, i baixa una dècima respecte de l’últim baròmetre. La nota de l’alcaldessa iguala el pitjor resultat de Jordi Hereu, el juny del 2010, que també va obtenir un 4,1.

La nota de Colau contrasta amb la intenció de vot que recull el mateix baròmetre, que situa Barcelona en Comú en primer lloc amb un 11,9 %, un punt per sobre d’ERC (10,9 %). En l’enquesta, l’alcaldessa rep més suspensos que no aprovats. De fet, el 48,6 % dels entrevistats li posa mala nota pel 45,4 % que li atorga més d’un 5.

Maragall i Munté, els únics que aproven

El republicà Ernest Maragall, amb un 5,2, i la líder de Junts, Neus Munté, amb un 5, són els únics que aproven. Aquest ha estat el primer baròmetre en què s’ha preguntat preguntat per Munté, després de l’adeu d’Elsa Artadi de la política el mes de maig. En aquest mandat, Maragall ha estat el líder que ha aprovat sempre en tots els baròmetres de l’Ajuntament.

La resta de líders municipals suspenen. Jaume Collboni (PSC) frega l’aprovat amb un 4,7, que manté intacte des del desembre del 2020. Luz Guilarte (Cs) obté un 3,7 al baròmetre d’aquest juliol, una nota més baixa que fa sis mesos (quan va treure un 4), i Eva Parera (Valents) també ha aconseguit un 3,7 (respecte al 4,5 del desembre del 2021). Josep Bou (PP), amb un 3 perd una dècima respecte de l’última enquesta.

Colau, la més coneguda; Guilarte, la que menys

El Baròmetre semestral també detalla el grau de coneixement que els enquestats tenen dels líders municipals. L’alcaldessa, Ada Colau, és la més coneguda (la coneixen un 96,3 %). La segueix de prop Ernest Maragall (80,2 %), i el tercer més conegut, Jaume Collboni, (63,4 %). Els segueixen el popular Josep Bou (53 % el coneixen), just al davant de Neus Munté (35 %) i d’Eva Parera (17,5 %). A la cua hi ha Luz Guilarte (Cs) coneguda per un 9,4 % dels enquestats.

Prop de la meitat suspèn la gestió municipal

La gestió municipal s’emporta també mala nota en el Baròmetre semestral. Gairebé la meitat dels enquestats (47,1 %) consideren que és dolenta o molt dolenta, un percentatge que baixa dos punts respecte l’última enquesta. En canvi, pugen un punt i mig (38,9 %) els que la troben bona o molt bona. Per la seva banda, un 11,7 % creu que la gestió del govern municipal és normal.