Ada Colau

(ACN) L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha advertit al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que “no li pot tremar la mà” a l’hora de concedir els indults als presos condemnats pel Tribunal Suprem per l’1-O, perquè “seria pitjor per a ell” i “una demostració de feblesa que li dificultaria molt més la governança”. Unes declaracions en una entrevista a La Vanguardia que han arribat pocs dies després de saber que el Tribunal Suprem s’ha oposat a indultar els 12 condemnats en el judici del procés, en no veure indicis de penediment.

Colau creu que Sánchez “està decidit i ho té clar”, però ha avisat que, en cas contrari, “regalaria el marc a la dreta”. “Crec que la reacció de la dreta i l’extrema dreta confirma que aquest és el camí.” L’alcaldessa creu que a PP, Vox i Cs “els molesta veure que es fan passes decidides cap al diàleg” perquè “volen viure de la polarització i la confrontació permanent”.

Reitera la importància del diàleg

També ha defensat la posició dels comuns amb els indults: “Sempre hem defensat que s’havien de donar al més aviat possible per desjudicialitzar la política i començar una etapa de diàleg nova.” En aquest sentit, s’ha mostrat satisfeta que el president espanyol “hagi donat una senyal inequívoca que els indults són imminents”.

Alguns guanyen vots amb la tensió. Nosaltres, com a formacions d’esquerres responsables, hem de defensar el diàleg, l’entesa, els consensos, i reduir aquesta tensió al més aviat possible
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

Per a l’alcaldessa, “no hi ha opció”. “Aquest és el camí que toca emprendre, acabar amb la confrontació i la tensió, i començar una etapa de diàleg nova.”