L’alcaldessa, Ada Colau, ha expressat “confiança i suport” a la comunitat xinesa de Barcelona després de reunir-se amb la consolessa general de la Xina, Lin Nan, aquest divendres a l’Ajuntament. En la trobada s’ha abordat la situació en aquest país on es va originar el coronavirus. Colau ha reiterat que no hi ha cap cas ni a Barcelona ni a la resta de l’estat i ha instat a mantenir la convivència “amb absoluta normalitat, com fins ara”.

Segons li han explicat representants d’entitats xineses presents en la reunió, Colau ha dit que alguns comerços han tingut menys visites però que, per contra, “en molts altres casos” han rebut mostres de suport de veïns per la situació a la Xina. “No hi ha cap motiu d’alarma a casa nostra”, ha sentenciat l’alcaldessa, que ha destacat el caràcter proactiu de la comunitat xinesa prenent mesures preventives “que no són necessàries segons les autoritats sanitàries”.

“Necessitem lluitar junts”

La consolessa general de la Xina, Lin Nan, ha agraït el gest de l’Ajuntament i les mostres de solidaritat i suport que ha rebut la comunitat xinesa. “Hem sentit un suport gran i valuós per part de la societat local”, ha dit Nan. I ha afegit que “el virus és l’enemic de tota la humitat i necessitem lluitar junts”. La consolessa ha demanat confiança amb les mesures preses pel govern de la Xina per lluita contra el coronavirus, i ha assegurat que “tenim moltes més persones que s’han curat que morts”.