L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit l’ofrena floral del govern municipal al monument de Rafael Casanova amb motiu de la Diada. Colau, que estava acompanyada pel primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha expressat “tota la confiança” en la taula de diàleg, que s’ha de reunir la setmana que ve, i ha afirmat que “es pot parlar de tot des del respecte, sense línies vermelles, sense presses ni pressions”.

“Els indults han marcat un punt d’inflexió”

Després de fer l’ofrena, l’alcaldessa ha assegurat que aquesta no és una Diada qualsevol perquè els indults han marcat “un punt d’inflexió”. En aquest sentit, ha reivindicat començar “una nova etapa de diàleg, de seure a la taula i resoldre-hi problemes polítics”. “És una etapa que ens mereixem tots, hi ha hagut molt patiment”, ha dit. I ha cridat a “rebaixar la tensió” i “que la taula pugui treballar”.

D’altra banda, Colau ha desitjat “molt bona Diada”, i ha recordat que encara s’està celebrant en un moment de pandèmia. Així, ha demanat que s’evitin les aglomeracions i que es respectin les mesures sanitàries.