L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tornat a defensar que els comuns necessiten un tercer mandat a la ciutat per poder continuar amb la “transformació“. Ho ha dit en les primeres jornades municipalistes d’En Comú Podem, que s’han celebrat a Barcelona i que donen el tret de sortida a la preparació de les eleccions municipals del 2023. Una sessió de treball que ha tingut la presència d’alcaldes i alcaldables del partit de diferents municipis de Catalunya. També la presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach.

Colau, que ha clausurat l’acte polític, ha afirmat que “no ens tremola la mà en la confrontació amb els interessos privats” en relació amb les diferents querelles que els han interposat durant aquest mandat. L’alcaldessa també ha carregat contra la Generalitat, a qui ha acusat de “copiar” les estructures actuals del govern municipal, però, en canvi, no dotar-les de pressupost suficient”.

Una de les prioritats, a diferència del que acusa que han fet altres partits quan han estat al govern de la ciutat, és la de teixir sinergies amb altres municipis de l’àrea metropolitana com ara el Prat de Llobregat amb la lluita en contra de l’ampliació de l’aeroport.

Colau busca el tercer mandat

El codi d’ètica política dels comuns limita els càrrecs públics a dos mandats i estableix que qualsevol excepció, com és el cas, s’ha de validar. Un vistiplau de la militància que es va produir en el plenari de la formació el 14 de maig. Aquesta, per tant, serà la tercera vegada que l’alcaldessa actual es presenta a les eleccions municipals: la primera va ser el 2015 i es va convertir en la primera dona al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona. Quatre anys més tard, el 2019, va tornar a repetir com a candidata i, de nou, va ser investida alcaldessa de la ciutat.