ADA COLAU, En Comú Podem "Madrid puede volver a ser nuestra capital, dejó de serlo pero puede volver a serlo." L'endemà d'haver pronunciat aquestes paraules en un míting a Madrid, l'alcaldessa ha rectificat avui un discurs que creu es va mal interpretar per part d'alguns partits. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Em vaig referir a Madrid com una capital germana de Barcelona sense cap subordinació, però sí com una capital germana que defensa el dret a decidir de Catalunya. No tinc cap problema a aclarir un cop més que estic orgullosa de ser l'alcaldessa de la capital de Catalunya, el meu país." L'alcaldessa ha volgut llançar també un missatge cap a Esquerra, molestos per les paraules d'ahir, dient-los que el seu partit no és l'adversari. En tot cas, la rectificació d'avui no ha convençut del tot els republicans. Caldrà veure com afecta això la política municipal. ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "I tant, això afecta no el funcionament de l'ajuntament sinó la idea que tens de la ciutat. La millor rectificació que es pot fer és dir que Barcelona és la nostra capital. Punt." També des de Convergència s'ha burxat en aquesta polèmica i asseguren que l'alcaldessa només l'encerta quan rectifica. JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "Crec que està més pensant en Madrid en un concepte d'estat espanyol que en Catalunya. Per nosaltres només hi ha un país que és Catalunya, i una capital, que és Barcelona." Colau tancarà campanya amb Podem divendres en un míting a València.

Colau ha assegurat en declaracions a BTV que es va referir a Madrid “com una capital germana de Barcelona sense cap subordinació, però sí com una capital que defensa el dret a decidir de Catalunya”. A més ha afegit que “no tinc cap problema a aclarir un cop més que estic orgullosa de ser l’alcaldessa de la capital de Catalunya, el meu país”.

L’alcaldessa ha volgut llançar també un missatge cap a ERC, molestos per les paraules, dient-los que el seu partit no és l’adversari. En tot cas, la rectificació no ha convençut del tot els republicans i el president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha assegurat que les paraules de Colau “afecten no el funcionament de l’Ajuntament sinó la idea que tens de la ciutat”. Des de Convergència s’ha burxat en aquesta polèmica i el seu portaveu municipal, Joaquin Forn, ha assegurat que l’alcaldessa només l’encerta quan rectifica.

El discurs de Colau a Madrid no només va molestar els partits independentistes. Les crítiques de l’alcaldessa a Ciutadans van motivar una carta de la líder municipal del partit taronja, Carina Mejías, en què retreu a Colau que les seves paraules van ser un menyspreu per a tots els votants de la formació i no només els dirigents.