L’alcaldessa, Ada Colau, acompanyada de totes les regidores i comissionades del govern municipal, ha anunciat que les dones del govern municipal se sumen a la vaga de dones de 24 hores, convocada per a aquest 8 de març. Colau ha assenyalat que participaran en la manifestació unitària convocada al passeig de Gràcia, destinaran la part de sou corresponent de la jornada a les convocants de la vaga i no faran cap acte públic, com tampoc no en faran cap els regidors del govern, en solidaritat amb l’aturada.

La llei no preveu que els càrrecs electes facin vaga i que, per tant, se’ls retingui la part de sou corresponent, però l’alcaldessa ha anunciat que “nosaltres ens hi sumarem igualment” perquè “sobren els motius”. Així de clara ha estat Colau, que ha remarcat que, a més de l’aturada laboral de tota la jornada -no a l’aturada parcial de dues hores-, també s’uniran a “la vaga de cures i vaga de consum” previstes per demostrar “que sense les dones el món no funciona i s’atura”.

Colau ha argumentat que faran vaga general el 8 de març per posar fi a la bretxa salarial, defensar la igualtat d’oportunitats i la no-violència, i aconseguir una democràcia plena. Pel que fa als altres regidors del govern, Colau ha defensat que puguin decidir lliurement però ha indicat que tampoc no faran actes públics, en solidaritat amb l’aturada.

Paral·lelament, a la façana de l’Ajuntament es penjarà una pancarta per mostrar el suport a la vaga de dones, que ja va mostrar el Ple Municipal en una declaració institucional aquest 23 de febrer.

Cartell vaga feminista 8 de març CGT

Com en altres convocatòries, en el cas dels serveis municipals ha avançat que es garantiran els serveis mínims de manera que els treballadors de l’Ajuntament puguin decidir lliurement si volen fer vaga. Es tracta d’una convocatòria inèdita per a la qual la CGT ha convocat una aturada de 24 hores i la UGT i CCOO, de dues hores.