L’alcaldessa, Ada Colau, ha recomanat als ciutadans no anar a bars i restaurants per contenir possibles contagis del coronavirus. Després del tancament de casals de gent gran i una llarga llista d’equipaments municipals, la restauració està ara en el punt de mira per evitar l’expansió de la covid-19. “Es pot demanar a la gent que estigui dues setmanes sense fer vida social”, ha dit en una entrevista a RAC1.

Colau, que des d’aquest dijous està confinada a casa durant 14 dies per haver tingut contacte amb un cas positiu de coronavirus, ja va convidar en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, a “reduir les situacions socials en què ens trobem diverses persones juntes” com ara reunions, festes i inauguracions.

El sector demana “mesures dràstiques”

El Gremi de Restauració de Barcelona ha alertat de cancel·lacions de reserves, sobretot a les nits. Per això, ha reclamat a l’Ajuntament que aprovi una carència de sis mesos en el pagament de taxes, impostos, cànons i lloguers. Sobretot si han de tancar els locals. El director del gremi, Roger Pallarols, ha demanat “mesures dràstiques per fer front a la paràlisi total del sector”.

“Si deixem de recaptar, les administracions no poden preveure els mateixos ingressos”, ha afegit Pallarols. El gremi confia que la reunió telemàtica que l’Ajuntament ha convocat la setmana que ve amb representants del comerç i la restauració serveixi per prendre “mesures valentes de suport a les empreses”.