Des de París, on participa en una cimera internacional de grans ciutats amb empreses multinacionals, Colau ha avisat que unes eleccions a Catalunya convocades per l’Estat després de l’aplicació del 155 no serien la solució al conflicte actual. Tot i això, ha assegurat que tard o d’hora hi hauran d’haver uns comicis perquè, al seu parer, s’ha arribat a l’esgotament d’un procés. Colau afirma que aquestes eleccions haurien d’estar emmarcades dins d’una estratègia de diàleg, i s’haurien de convocar dins “una normalitat institucional”.

Colau ha assegurat que hi ha dos actors principals, que són els governs espanyol i català, que han d’intentar trobar les condicions mínimes per portar això a una taula de diàleg. Al seu entendre, aquestes condicions essencials serien renunciar a la DUI i també a l’aplicació de l’article 155. L’alcaldessa ha afirmat que si es rebaixa la tensió i es retiren les amenaces de sobre la taula, es podrà dialogar. De moment, Colau s’ha mostrat a l’expectativa de quin plantejament farà Puigdemont  al ple del Parlament.

L’alcaldessa també ha deixat la porta oberta perquè al proper ple es voti una moció de rebuig a l’article de rebuig a l’article 155, com reclama l’ACM i l’AMI. Ha assegurat que això dependrà del consens dels grups municipals i que s’haurà de decidir a la propera Junta de Portaveus Municipals.