L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet una nova crida al diàleg, i ha demanat a Puigdemont i Rajoy que facin el màxim d’esforços per evitar que s’apliqui l’article 155 de la Constitució. L’alcaldessa reclama una “solució política, no jurídica” i adverteix que unes eleccions convocades pel Govern espanyol mitjançant l’aplicació de l’article 155 estarien “sota una anomalia democràtica”.

Des de París, on participa en una cimera internacional de grans ciutats amb empreses multinacionals, Colau ha avisat que unes eleccions a Catalunya convocades per l’Estat després de l’aplicació del 155 no serien la solució al conflicte actual. Tot i això, ha assegurat que tard o d’hora hi hauran d’haver uns comicis perquè, al seu parer, s’ha arribat a l’esgotament d’un procés. Colau afirma que aquestes eleccions haurien d’estar emmarcades dins d’una estratègia de diàleg, i s’haurien de convocar dins “una normalitat institucional”.

Colau ha assegurat que hi ha dos actors principals, que són els governs espanyol i català, que han d’intentar trobar les condicions mínimes per portar això a una taula de diàleg. Al seu entendre, aquestes condicions essencials serien renunciar a la DUI i també a l’aplicació de l’article 155. L’alcaldessa ha afirmat que si es rebaixa la tensió i es retiren les amenaces de sobre la taula, es podrà dialogar. De moment, Colau s’ha mostrat a l’expectativa de quin plantejament farà Puigdemont  al ple del Parlament.

L’alcaldessa també ha deixat la porta oberta perquè al proper ple es voti una moció de rebuig a l’article de rebuig a l’article 155, com reclama l’ACM i l’AMI. Ha assegurat que això dependrà del consens dels grups municipals i que s’haurà de decidir a la propera Junta de Portaveus Municipals.