legionaris sant andreu

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, rebutja proporcionar un local nou als legionaris de les antigues Casernes de Sant Andreu, com li ha demanat el PP al ple municipal d’abril del 2022. De fet, Colau ha recordat que el consistori exigeix des de fa anys el desallotjament de la germandat dels Antics Cavallers Legionaris de Barcelona dels terrenys i l’edifici que ocupen i ha refermat que el consistori manté aquesta posició: “Les entitats nostàlgiques del franquisme no han de tenir cap tracte de favor”, ha dit.

Colau ha precisat que el desallotjament depèn del Consorci de la Zona Franca, que ja ha iniciat un procés judicial per desallotjar-los, ja que els legionaris van incomplir el requeriment d’abandonar l’espai al febrer. Tot i això, l’alcaldessa ha destacat que en qualsevol cas s’hi oposa. L’alcaldessa ha considerat “molt greu” que el regidor del PP Josep Bou hagi demanat al consistori que cedeixi un local.

Un local cedit sota el mandat del PP

Colau ha denunciat que va ser precisament sota el mandat del PP que “sense criteri ni procediments públics” es va donar l’ús de fruit dels terrenys a la germandat. “En compliment del mandat democràtic hem instat el Consorci de la Zona Franca a efectuar el desallotjament del que considerem una anomalia”, ha afegit.

Durant la seva intervenció, Bou ha justificat que “els ajuntaments normalment cedeixen els locals en la majoria de les ciutats”. “Crec que els devem un respecte i una ajuda”, ha dit tot fent valdre el treball “compromès” d’aquests legionaris “sense cap mena d’ideologia”. “No els deixi tirats”, ha pregat Bou.

Crec que els devem un respecte i una ajuda als legionaris
Josep Bou, regidor PP