L’alcaldessa de Barcelona i coordinadora nacional de Catalunya en Comú afirma que “en situacions d’excepcionalitat calen propostes extraordinàries”. Ho ha dit en la jornada “Municipalisme transformador i del bé comú”, que Catalunya en Comú celebra aquest dissabte al Campus de la Ciutadella de la UPF. Colau ha explicat que els esdeveniments polítics del darrer any han fet que la Generalitat estigui sota mínims i que els ajuntaments estiguin fent “sobreesforços” i “finançant més del que ens toca”.

Això es deriva en què els serveis públics bàsics com la sanitat, l’educació o la seguretat no funcionin adequadament perquè estan infrafinançats. Per aquest motiu, l’alcaldessa de Barcelona proposa diàleg a totes les forces polítiques que “vam fer fora el Partit Popular (PDeCAT, ERC i PSC) per arribar a un pacte extraordinari de pressupostos a escala municipal, autonòmic i estatal. Qui sortirà beneficiat d’aquest pacte han de ser “les persones, que són a qui ens devem”.

Colau ha afegit que hi ha altres temes que no poden deixar-se de banda, com l’encaix territorial de Catalunya a Espanya, la desjudicialització de la política o la necessitat d’un referèndum acordat, però per això cal un clima de diàleg estable i un acord pressupostari “vagi en aquesta direcció”. Ada Colau, també ha exigit aquest dissabte “explicacions” i “transparència” a l’Estat després que el diari ‘Ara’ hagi publicat que el govern de Mariano Rajoy va retirar l’endemà del referèndum de l’1-O milers de milions d’euros de CaixaBank i del Banc Sabadell per pressionar les dues entitats perquè traguessin de Catalunya els domicilis fiscals.