L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, creu que el bloqueig dels pressupostos de l’executiu de Pedro Sánchez és “un error històric” que perjudica sobretot els més vulnerables. En una piulada al seu compte de Twitter, Colau ha escrit que la decisió dels qui han votat a favor de tombar-ne la tramitació “obre la porta a eleccions, que pot guanyar la dreta i l’extrema dreta”.

En una segona piulada, Colau ha afegit que no admetre la tramitació dels pressupostos suposa donar continuïtat a les polítiques de Rajoy i “posar serveis bàsics en perill. Suposa posar fi a l’esperança que va suposar la moció de censura contra el PP”.

Torra li respon que no hi ha “interessos partidistes” en la votació

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha respost a Colau que els únics interessos del govern català són “la defensa del benestar i el progrés dels catalans i del seu dret a l’autodeterminació”. I, en declaracions a TV3, ha acusat Sánchez de ser l’únic responsable del bloqueig dels pressupostos per haver suspès la taula de diàleg amb Catalunya.

L’alcaldessa, Ada Colau, li ha tornat la resposta i li ha etzibat que “el progrés dels catalans també és arribar a final de mes, tenir una sanitat i educació públiques de qualitat i un govern de la Generalitat que governi, cosa que no fan des de fa anys”.

Han estat les reaccions de Colau  i de Torra després de saber-se que el Congrés dels Diputats havia rebutjat iniciar la tramitació dels comptes generals i ha aprovat les esmenes a la totalitat que han presentat el PP, Cs, ERC, PDeCAT, CC i Fòrum Astúries. El resultat suposa un revés per a l’executiu socialista, que ara especula amb un avançament electoral. La data s’anunciarà molt probablement, després del consell de ministres de divendres, 15 de febrer.