L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha instat Esquerra Republicana a prendre partit en relació amb la proposta de limitar el nombre de creuers que arriben diàriament a la ciutat. En una entrevista a TV3, ha criticat que la reunió que s’havia de celebrar aquest setembre entre l’Ajuntament i la Generalitat “encara no s’ha produït”. “Encara esperem que la Generalitat ens respongui”, ha criticat.

Colau ha criticat que els republicans encara no s’hagin decidit sobre aquesta qüestió. “Junts no ho vol regular, però ERC no em queda clar”, ha dit durant l’entrevista. L’alcaldessa, però, espera que prengui partit aviat. “Crec que hauria de respondre abans del mes de maig, que és quan comença la temporada alta de creuers”, avisa.

El mes de juliol, Colau va proposar limitar el nombre de creuers que arriben a Barcelona. L’Ajuntament ha posat com a referència el govern de les illes Balears, que va decidir limitar el port de Palma a un màxim de tres creuers al dia i un topall de 8.000 creueristes de mitjana. El mateix mes de juliol, es va produir la primera trobada de la taula d’estudi per regular els creuers. A la trobada hi van participar representants de l’Ajuntament, la Generalitat, l’Estat i el Port de Barcelona. La mateixa alcaldessa va presidir la reunió i va exposar la proposta del consistori per limitar els creuers.