L’alcaldessa, Ada Colau, ha assegurat que li costa imaginar que el futur president de la Generalitat pugui exercir des de Brussel·les, en clara al·lusió a una possible investidura telemàtica de Carles Puigdemont. Colau ha dit que prefereix un president que estigui físicament a Catalunya per tractar temes pendents que amb el 155 han quedat en suspens. Per això, ha reclamat als grups sobiranistes, que tenen majoria al Parlament, que intentin formar un govern aviat.

Un cop més, Colau ha reiterat el rebuig a la judicialització del conflicte català per part de l’Estat i ha admès que s’està en una situació excepcional. Ara bé, ha descartat una investidura telemàtica de Puigdemont a Brussel·les. “El més desitjable és que el govern de Catalunya tingui un president o presidenta present físicament amb qui poder negociar”, ha dit l’alcaldessa, que ha afirmat que el més lògic és que qui opti a la presidència estigui a Catalunya.

Ada Colau ha defensat que el grup de Catalunya en Comú – Podem no investirà cap president de dretes, en referència a Cs o el PDeCAT. En clau municipal, l’alcaldessa ha reclamat que la Generalitat tingui un govern al més aviat possible “per deixar enrere el 155” i perquè hi ha molts temes pendents sobre la taula i el consistori necessita un interlocutor a l’altra banda de la plaça de Sant Jaume.

Pressupost “per una via o una altra”

L’alcaldessa ha admès que el 21-D i les vacances de Nadal han aturat les converses amb l’oposició per al pressupost del 2018, pendent encara d’aprovació definitiva. Colau ha dit que el govern municipal reprendrà les converses amb els grups per donar llum verda als comptes al més aviat possible. “Per una via o una altra els hem d’aprovar”, ha sentenciat Colau, que amb aquesta afirmació deixa oberta la porta a recórrer, de nou, a una qüestió de confiança si no té suports.