L’alcaldessa, Ada Colau, ha carregat durament contra les crítiques que ha rebut el tercer i últim vídeo de la campanya institucional de l’Ajuntament contra la violència masclista. Els grups municipals de Cs, el PP i BCN Canvi s’havien mostrat contraris a l’espot, ja que els nois amb actitud masclista parlen en castellà i, en canvi, el jove que els recrimina el seu comportament, s’hi dirigeix en català.

Colau ha lamentat “que els grups de dretes aixequin falses polèmiques” i que es desviï el focus del que “realment és important”: la lluita contra la violència masclista. L’alcaldessa ha recordat que els vídeos denuncien fets molt greus i que interpel·len directament els homes perquè no callin. Colau ha recordat que aquest 2019 han mort 52 dones, i que “el masclisme es parla en tots els idiomes”. Ha assenyalat especialment Cs, que “governa a Madrid amb l’extrema dreta i que ha deixat de condemnar la violència masclista. Això sí que és una vergonya”.

Laura Pérez considera “retorçada la polèmica”

La resposta de l’alcaldessa se suma a les declaracions que també ha fet aquest dimarts la tinenta d’alcalde de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, al programa ‘El matí de Barcelona’. Pérez ha dit que “s’ha de ser molt retorçat per veure una polèmica lingüística” en l’espot. Ha afegit que en el guió no estava estipulat en quina llengua s’havia de parlar, sinó que la directora va donar llibertat perquè els actors s’expressessin de forma natural. Aquest és el tercer vídeo de la campanya institucional i l’únic en què es parla en castellà.