“La Marta Rovira sempre em deia: ‘Passi el que passi, que ens agafi treballant'”, ha dit el líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, que ha encoratjat els regidors a “continuar treballant fins que puguem”. Bosch ha agraït les mostres de suport de regidors d’altres partits: “Feu públics els vostres sentiments”.

 

“No em veig en cor de seguir el guió”, ha reconegut el regidor del PDeCAT, Jordi Martí, que ha demanat disculpes a la síndica per no poder valorar del tot la seva intervenció: “estan passant coses massa grosses, i encara que ens agafi treballant, no podem estar al cent per cent de les nostres capacitats”. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha dit que aquest divendres “és un dia dur en termes humans i jurídics”.

La regidora de la CUP Maria Rovira s’ha referit també a la secretària general d’ERC i li ha donat suport: “Les decisions d’aquestes persones també són de la CUP”. La portaveu del PSC, que seu al costat dels regidors d’ERC, els ha dedicat també paraules de suport més enllà de les discrepàncies polítiques: “Estem tristos i us ho volem traslladar”.

Mejías: “S’han d’assumir les conseqüències”

La líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha dit a Bosch que entén la seva situació i que la lamenta des de la discrepància política, però ha demanat que “no confongui l’empatia personal amb el suport a accions polítiques i l’obligatorietat de complir la llei”. “S’han d’assumir les conseqüències”, ha sentenciat Mejías, que ha afegit que els servidors públics han d’estar sotmesos al control dels tribunals.