L’alcaldessa, Ada Colau, ha obert el ple d’aquest divendres amb una felicitació als guanyadors de les eleccions del 21 de desembre. “He de parlar en plural, perquè hi ha diverses opcions que han guanyat”, ha afirmat Colau, que ha afegit que hi ha formacions que han guanyat en vots -en al·lusió a Cs- i d’altres, en majories -en referència a les forces independentistes-. Els resultats de les eleccions han centrat les converses entre uns i altres abans de començar el ple i també durant la sessió.

L’últim ple de l’any ha estat una sessió de tràmit amb poc contingut en la part executiva i en la qual han guanyat pes les propostes de l’oposició. Tampoc no hi ha hagut el debat pressupostari habitual de finals d’any. El govern d’Ada Colau va voler separar-lo del context electoral del 21-D, i les negociacions amb els grups es volen reprendre al gener. En la sessió d’aquest divendres, el líder municipal del PDeCAT, Xavier Trias, ha allargat la mà a l’alcaldessa per negociar els comptes i evitar una segona qüestió de confiança.

“Som en un moment difícil, no li puc garantir que donem suport al pressupost, però sí que hi ha voluntat de diàleg”, ha dit Trias, que ha retret a Colau que el govern no hagi respost a les al·legacions del grup Demòcrata. L’alcaldessa li ha replicat que “si hi ha voluntat real per part de totes les parts”, es podrà arribat a acords i ha assegurat que la qüestió de confiança es planteja “com a últim recurs”. Passades les eleccions del 21-D, tot fa pensar que l’Ajuntament seguirà atent als moviments que hi hagi a l’altra banda de la plaça de Sant Jaume per definir noves aliances.