LAURA PÉREZ, regidora de Cicles de Vida, Feminismes i LGTBI "En el moment en què un regidor o una regidora es negui a casar una parella del mateix sexe, no podrà casar cap parella. // En el benentès que farem complir i que vetllarem també pels drets de totes les persones sense cap distinció, tampoc de religió ni d'origen racial."

El regidor del PP Óscar Ramírez va al·legar objecció de consciència per no casar una parella homosexual el novembre de 2014. Llavors el síndic de greuges va instar l’Ajuntament a resoldre que es tractava d’una vulneració dels drets de la parella. Una conclusió a què també va arribar el Consell LGTBI.

Davant d’aquesta situació, l’alcaldessa, Ada Colau, ha enviat a tots els càrrecs electes de l’Ajuntament un escrit en què els informa que prohibirà oficiar casaments als regidors que facin objecció de consciència en cas d’haver de casar persones del mateix sexe.

Ho ha anunciat la regidora de Cicles de Vida, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, que ha afegit que “vetllarem també pels drets de totes les persones sense cap distinció, tampoc de religió ni d’origen racial”.

El Centre Municipal de Recursos LGTBI ja té local

L’Ajuntament ubicarà al carrer del Comte Borrell, número 22, el Centre Municipal de Recursos LGTBI, un local de més de 1.300 metres quadrats que entrarà en funcionament d’aquí a quatre o sis mesos, després que s’hi facin les obres d’adequació.

Les funcions que ha de tenir aquest Centre Municipal de Recursos LGTBI es decidiran a través d’un procés participatiu. L’objectiu de la creació d’aquest instrument és fer un equipament públic d’atenció, informació i derivació cap als serveis municipals. A més incorporarà espais perquè les entitats puguin oferir serveis especialitzats.