Colau ha instat els partits a tramitar la proposició de llei que va presentar Units Podem i les confluències per reformar la LAU. La iniciativa està pendent que el Govern espanyol accepti o no tramitar-la, una decisió que s’ha de resoldre abans del 22 de maig. L’alcaldessa ha denunciat “els augments abusius” dels lloguers entre un 20 i un 30 % perquè diu que no es corresponen amb els ingressos de les famílies. També ha criticat que els contractes de tres anys no permeten organitzar un projecte de família.

L’alcaldessa ha explicat que ha trobat el PP “obert a parlar” tot i que reconeix que discrepen en molts punts, ja que els populars aposten per flexibilitzar el mercat de l’habitatge “com si fos una mercaderia”, ha criticat. Ciutadans ha enviat una carta a Colau en què li diu que no comparteix els seus plantejaments en habitatge i que la proposta de reforma de la LAU “no solucionarà els problemes sinó que els agreujarà”. Per tot plegat, la formació taronja diu a l’alcaldessa que per qüestions municipals parli amb la líder a l’Ajuntament, Carina Mejías.

“És que a Ciutadans no l’importa Barcelona i un problema que afecta milers de veïns a les grans ciutats?”, ha esclatat l’alcaldessa. Colau també ha carregat contra el PSOE, a qui ha retret “que no tingui ni un quart d’hora” per parlar amb ella.